Kerst met Ballen – Kleintje Kerstspel

Vrolijke party games voor de hele familie: een hele kerstvakantie lang feest!

Over de auteur en dit Kerstspel

Patricia Ritsema van Eck - Zonder Streepje!

Patricia Ritsema van Eck
- Zonder Streepje!

Speldesigner & Expert Beelddenken

Andere spellen:
Doodleuk Kwartet
Sinterklaas Surprisespel
Tegeltjes Leggen

Mijn naam is Patricia Ritsema van Eck, getrouwd met een muzikant en moeder van vier (inmiddels grote!) zonen. Ik bedenk spellen en werk daarnaast in het onderwijs. Het eerste spel wat ik bedacht en wat ook wordt uitgegeven, is het Sinterklaas Surprisespel. Hierna volgden Kerst met Ballen en Doodleuk Kwartet. Een vierde spel, Tegeltjes Leggen, is momenteel in ontwikkeling.

Het begon allemaal lang geleden met Sinterklaas…

Het Sinterklaas Surprisespel ontstond uit mijn persoonlijke frustratie over het feit dat mijn vier kinderen vooral cadeautjes wilden graaien en alsmaar zaten te zeuren wanneer ze weer aan de beurt waren. In plaats van een ouderwets gezellig avondje, was ik vooral streng regels aan het handhaven. Dat moest anders kunnen! En zo ontstond dit spel, waarbij de aandacht verschuift van de pakjes naar samen spelletjes spelen. Het Sinterklaas Surprisespel kwam in 2009 in pdf vorm beschikbaar voor een groter publiek. Sinds 2013 kan het als fysiek product besteld worden: 24 spellen en 36 stickers in een metalen blikje plus een groot pakket aan extra downloads om het nog leuker te maken.

Kun je ook zo’n gezellig Kerstspel ontwikkelen?

Door het succes van het Sinterklaas Surprisespel kwam de vraag om een soortgelijk product te ontwikkelen voor het vieren van de Kersttijd. In 2014 kwam er een eerste pdf versie beschikbaar en sinds december 2015 is ook Kerst met Ballen verkrijgbaar in blik. Net als bij het Sinterklaasspel ligt de focus van het Kerst met Ballen spel op het gezellig samenzijn – de verbondenheid met elkaar wordt hierbij bevorderd door het samen spelen van korte, veelal co√∂peratieve spelletjes. Deze spelletjes staan beschreven op kartonnen kerstballen die je in de kerstboom hangt. Wanneer er behoefte is aan een gezamenlijk spelmoment, kies je een bal uit de boom. Dat kan tijdens de kerstdagen zelf, maar het is ook heel geschikt voor een uitbundige spellenavond tijdens Oud & Nieuw. Of gewoon zomaar, op een druilerige vakantiedag…

Kerst en Sinterklaas zijn feestdagen. Niet alleen voor je kinderen, niet alleen voor jezelf. Maar voor iedereen een feest!

De rest van het jaar…

In het feestdagen seizoen, wat voor mij duurt van de herfstvakantie tot en met Oud & Nieuw, ben ik vooral druk bezig met mijn spellen onder de aandacht brengen, nieuwe aanvullende spelletjes en downloads erbij verzinnen en de websites onderhouden. De rest van het jaar begeleid ik tieners op een democratische school en geef ik adviezen over de opvoeding en onderwijsvormen die het meest geschikt zijn voor beelddenkers.

"Kerst en Sinterklaas zijn feestdagen. Niet alleen voor je kinderen, niet alleen voor jezelf - voor iedereen een feest!"

5 extra's in je sok plus een speciale verrassing met oud & nieuw?

Gedurende de adventtijd, van 1 tot en met 24 december, tref je dagelijks een cadeautje in de sok aan. Meld je aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt daarbij 5 extra kerstsok cadeautjes plus een speciale verrassing met oud en nieuw...

2x Kerst Cadeaupapier printables
4 Wenskaarten met Kerstspellen uit het Kerst met Ballenspel
Kerst met ballen cadeaulabels #1
Kleintje Kerstspel - Kusjeskaarten spelkaart
Kerstspel oefenbord

 

Hier vind je het aanmeldformulier...

Heb je zin in gezellige party games tijdens de Kerstvakantie?  Het leukste Kerstspel bestel je hier...

Bestellen, Volgen en Contact Info

Populaire Berichten

Advent Aftelkalender
Zoekplaatje met Kerstkaarten
Scandinavische Kerstharten
Wichtelen met wichtelkaartjes
Kerstwensen Memory
9x lieve cadeaulabels