Kerst met Ballen – familiespel

Met een kerstboom vol vrolijke party games is het de hele kerstvakantie feest!

Dit kerstkaarten zoekplaatje is voor je kind, terwijl je zelf druk bezig bent met de laatste voorbereidingen voor het Kerstfeest. Opdracht: zoek de 10 verschillen.

Zoekplaatje helpt beelddenkers met leren lezen

Behalve dat het leuk is om te doen, is dit een goede oefening in kijken voor kinderen die beelddenken en helemaal voor beelddenkers met dyslexie. Een beelddenker kijkt namelijk vooral naar het grote geheel – het totale plaatje – en heeft weinig oog voor details. Dit zijn de kinderen die vaak radend lezen.

Een kind wat radend leest, herkent een woord in eerste instantie aan hoe het eruit ziet. De letters worden niet echt gezien. Bij het lezen van een verhaal gaat dat vaak goed, want dan heeft het houvast aan de context. Zo zullen deze kinderen het woord ‘boom’ makkelijk ontcijferen wanneer het verhaal zich afspeelt in het bos. Bij het lezen van losse woorden vallen ze veelal door de mand. Dan kunnen ze ‘boon’ als ‘boom’ lezen bijvoorbeeld.

Oefenen met waarnemen van details

Voor deze kinderen is het belangrijk om te oefenen met het waarnemen van details. Er zijn veel leuke spelletjes en oefeningen die je hiervoor kunt gebruiken. Dit kerstkaarten zoekplaatje waarbij je de 10 verschillen moet zoeken bijvoorbeeld. Behalve dat je kind details leert herkennen, worden ook nog eens de oogspieren getraind!

Wil je reageren? Dat kan hieronder. Dankjewel!

5 extra's in je sok plus een speciale verrassing met oud & nieuw?

Gedurende de adventtijd, van 1 tot en met 24 december, tref je dagelijks een cadeautje in de sok aan. Meld je aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt daarbij 5 extra kerstsok cadeautjes plus een speciale verrassing met oud en nieuw...

Zak van de Kerstman
Wichtelen - Een Scandinavische traditie vol anonieme verwennerij...
Kusjeskaarten - voor iedereen die je dierbaar is maar niet bij je kan zijn deze Kerst
Pot Geluk
Kerst met Ballenspel - cadeaukaartjes tevens spelkaartjes - 30 stuks

 

Hier vind je het aanmeldformulier...

Heb je zin in gezellige party games tijdens de Kerstvakantie?  Het leukste Kerstspel bestel je hier...

Bestellen, Volgen en Contact Info