Kerst met Ballen – familiespel

Met een kerstboom vol vrolijke party games is het de hele kerstvakantie feest!

Deze vier vrolijke wenskaarten zijn tegelijkertijd kerstspellen uit het Kerst met Ballen spel. Van links naar rechts zijn het de volgende spelletjes:

 1. Tik Tok

  Nodig: eierwekker
  Kies een maatje en verlaat samen de kamer. De anderen verstoppen nu de eierwekker. Stel deze zo in op 1 minuut. Roep de zoekers weer binnen. vinden zij de wekker voor deze afgaat? Goed luisteren of je hem hoort: tik, tok, tik, tok…

 2. Warme Wantjes

  Nodig: ovenwanten
  De winter is weer aangebroken – het seizoen van dikke jassen, sjaals, mutsen en warme wanten. De komende 2 minuten doe je alles met ovenwanten aan. Anderen mogen je hierbij opdrachten geven: met mes en vork eten, veters strikken, envelop openmaken, verzin het maar!

 3. Vogeltjeskoor

  Zing met z’n allen jouw favoriete Kerstlied. Jij mag het lied uitkiezen en iedereen zingt mee. Lekker hard zodat de Kerstman je goed kan horen!

 4. Kop of Staart

  Nodig: chocolade munten
  Iedereen gaat staan. Jij gaat een chocomunt opgooien. Gooi je kop of gooi je staart? Wie ‘kop’ denkt, legt z’n handen op z’n hoofd. Wie ‘staart’ denkt, legt z’n handen op z’n kont. Gooi maar op! Iedereen die het fout had, gaat weer zitten. De anderen doen het volgende rondje mee. Net zolang tot er 1 persoon overblijft: die krijgt de munt. Geen winnaar? Eet hem lekker zelf op!

Print de pdf dubbelzijdig op stevig papier en knip/snij de kaarten uit. Op de achterkant van de wenskaarten staan dan de beschrijvingen van de kerstspellen.

Er is ook nog voldoende ruimte voor een persoonlijke boodschap en daarmee zijn ze prima geschikt om als kerstkaart te versturen.

Veel spelplezier!

Wil je reageren? Dat kan hieronder. Dankjewel!

5 extra's in je sok plus een speciale verrassing met oud & nieuw?

Gedurende de adventtijd, van 1 tot en met 24 december, tref je dagelijks een cadeautje in de sok aan. Meld je aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt daarbij 5 extra kerstsok cadeautjes plus een speciale verrassing met oud en nieuw...

Zak van de Kerstman
Wichtelen - Een Scandinavische traditie vol anonieme verwennerij...
Kusjeskaarten - voor iedereen die je dierbaar is maar niet bij je kan zijn deze Kerst
Pot Geluk
Kerst met Ballenspel - cadeaukaartjes tevens spelkaartjes - 30 stuks

 

Hier vind je het aanmeldformulier...

Heb je zin in gezellige party games tijdens de Kerstvakantie?  Het leukste Kerstspel bestel je hier...

Bestellen, Volgen en Contact Info