Kerst met Ballen – Kleintje Kerstspel

Vrolijke party games voor de hele familie: een hele kerstvakantie lang feest!

Wat maakt mensen gelukkig? Martin Seligman, auteur van Authentic Happiness, deed hier onderzoek naar. Zijn conclusie: gelukkige mensen koesteren dierbare herinneringen, voelen zich betrokken bij anderen, hebben zinvolle bezigheden en hoop en geloof in de toekomst. Het belangrijkste echter: gelukkige mensen voelen zich dankbaar voor wat het leven ze geeft.

Gelukkige mensen zien er jonger uit en lijden minder onder stress en ziektes dan hun leeftijdsgenoten. En wanneer je daarbij dankbaar bent voor wat alles wat er op je pad komt, dan trek je als een magneet nog meer goede dingen aan. Het maken van een Pot Geluk kan je hierbij helpen.

Een Pot Geluk is een pot vol dankbaarheid

Geluk kan je niet letterlijk vastpakken. Het is vooral hoe je iets beleeft. Een vorm van mindfullness als je wilt. Door dankbaar te zijn, voel je je gelukkiger. Het vullen van een pot met geluk is daarom heel simpel: gewoon een lege pot of vaas vullen met kleine briefjes waarop je schrijft waar je dankbaar voor bent.

Neem er even tijd voor en schrijf minstens 10 dingen op waar je dankbaar voor bent. De eerste keer zal je het misschien nog niet voelen. Maar ik beloof je, hoe vaker je het doet hoe sterker het wordt. En als je een keer een dip dag hebt, grijp dat gewoon een willekeurige hoeveelheid van je briefjes uit je pot. Dan merk je pas goed wat een opbeurend effect het heeft!

Geef ook eens een Pot Geluk cadeau

Het is echt leuk om een Pot Geluk weg te geven. Ik heb er inmiddels redelijk wat cadeau gedaan. De reacties zijn verrassend. Het wordt sowieso gewaardeerd dat je een heel persoonlijk gebaar maakt. En zeg nou zelf: hoe zou jij het vinden als iemand je zo geluk gunt dat je een speciale pot krijgt om het geluk meer en meer naar je toe te trekken?

In de pdf die je hieronder kunt downloaden, staat beschreven hoe je de pot geluk van de foto hierboven maakt. Je krijgt er tevens de printable bij voor lieve dankjewel kaartjes om de pot mee te vullen. (Met dank aan Margriet Darwinkel van Happy Family Life voor het beschikbaar stellen van de illustraties!)

Wie maak je blij met zo’n Pot Geluk?

Een Pot Geluk is heerlijk voor docenten. Werken op een school vraagt gewoon veel van je en het helpt als je eraan herinnerd wordt waar je het allemaal voor doet. Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor docenten…

Hoeveel banen zijn er wel niet waarbij mensen graag zorgen voor anderen. En moet het persé onderwijs of zorg zijn? Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat er beroepen zijn waarbij het je niets kan schelen of anderen blij zijn met alles waar je je week in, week uit voor inzet. Leuk voor je collega’s dus!

En ook thuis is het heerlijk om een Pot Geluk in de woonkamer te hebben. Vaders, moeders, opa’s, oma’s, dierbare vrienden en vriendinnen. Je hoort het al: je kunt een hoop mensen blij maken met zo’n Pot Geluk…

Veel geluk!

Wil je reageren? Dat kan hieronder. Dankjewel!

5 extra's in je sok plus een speciale verrassing met oud & nieuw?

Gedurende de adventtijd, van 1 tot en met 24 december, tref je dagelijks een cadeautje in de sok aan. Meld je aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt daarbij 5 extra kerstsok cadeautjes plus een speciale verrassing met oud en nieuw...

2x Kerst Cadeaupapier printables
4 Wenskaarten met Kerstspellen uit het Kerst met Ballenspel
Kerst met ballen cadeaulabels #1
Kleintje Kerstspel - Kusjeskaarten spelkaart
Kerstspel oefenbord

 

Hier vind je het aanmeldformulier...

Heb je zin in gezellige party games tijdens de Kerstvakantie?  Het leukste Kerstspel bestel je hier...

Bestellen, Volgen en Contact Info

Populaire Berichten

Advent Aftelkalender
Zoekplaatje met Kerstkaarten
Scandinavische Kerstharten
Wichtelen met wichtelkaartjes
Kerstwensen Memory
9x lieve cadeaulabels