Kerst met Ballen – Kleintje Kerstspel

Vrolijke party games voor de hele familie: een hele kerstvakantie lang feest!

Het is algemeen bekend dat veel jonge kinderen te weinig fruit en groente eten. Maar wist je dat met name de groente inname de afgelopen 10 jaar er sterk op achteruitgegaan is? Veel ouders maken de fout door groente en fruit over een kam te scheren. Maar groenten zijn echt andere ‘dingen’ met totaal andere vitamines, vezels en smaken.

Het is belangrijk dat kinderen naast fruit ook groenten leren waarderen. Niet alleen voor hun smaakontwikkeling, maar ook voor hun hersenontwikkeling en prestaties op school. Ze zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels en ze smaken verrukkelijk. Smoothies zijn een geweldige manier om je kinderen verslingerd te krijgen aan fruit en groente.

Smoothies: smakelijk en feestelijk

Een smoothie kan op alle momenten: als start van de dag, tussendoortje of als toetje. Als je de smoothie in een mooi hoog glas doet met een gekleurd rietje dan ziet het er ook nog eens heel feestelijk uit. Zoals een sorbet of een milkshake. Maak het mooi en leuk, doe het samen. Als een kind ergens zelf moeite voor heeft gedaan, zelf ingrediënten heeft mogen kiezen dan zal het veel sneller proeven.

Het is ongelooflijk hoeveel fruit en groente in een smoothie gaan. Mijn oudste dochter krijgt vaak uit school een fruitsmoothie. Voorheen at ze 1 banaan als ze thuiskwam. In de smoothie gaat bijvoorbeeld een banaan, sinaasappel, aardbeien en mandarijn. Ze drinkt in een teug vier stuks fruit. Vet toch!

Smoothies op het Kerstmenu

Leuk moment om smoothies te gaan proberen is de kerstvakantie. Of zet zo’n lekkere groente smoothie op het Kerstmenu. Download daarom mijn Happy Family Life receptenboekje uit de sok. Hierin vind je ingrediënten en instructies voor de volgende Kerst smoothies:

  • Happy Rudolph Smoothie
  • Cosy Family Smoothie
  • Happy Winter Smoothie

Alle drie zijn ze om te smullen. Drink smakelijk!

Margriet Darwinkel


De Optimist Daily over de bosbessen in de Happy Rudolph Smoothie:

In Engeland is onderzoek gedaan naar het effect van flavonoïden op de executieve functies van de hersenen bij kinderen. In dit onderzoek wordt genoemd dat wanneer kinderen op de basisschool regelmatig flavonoïdenrijke bosbessen eten zij mogelijk hun aandacht beter bij de les kunnen houden.

De groep die het sap van de bosbessen had gedronken hadden een reactiesnelheid die negen procent sneller was in vergelijking met de kinderen die het placebo kregen. Deze hogere snelheid ging niet ten koste van de nauwkeurigheid. Het effect was juist opvallender wanneer de taak op de computer moeilijker werd. Ook andere studies laten een gunstig cognitief effect zien wanneer producten met flavonoïden genuttigd worden.

Het complete artikel kun je hier lezen:
https://theoptimist.nl/daily/door-dit-product-kunnen-kinderen-beter-bij-de-les-blijven/


Margriet Darwinkel is de bedenker van de Happy Family Organizer en co-auteur van het boek Opvoeden vanuit het Hart. Het is Margriet’s passie om kinderen en volwassenen te laten leven vanuit hun eigen kern, kracht en essentie. Meer inspiratie voor jou en je gezin vind je op www.happyfamilylife.com.

Wil je reageren? Dat kan hieronder. Dankjewel!

5 extra's in je sok plus een speciale verrassing met oud & nieuw?

Gedurende de adventtijd, van 1 tot en met 24 december, tref je dagelijks een cadeautje in de sok aan. Meld je aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt daarbij 5 extra kerstsok cadeautjes plus een speciale verrassing met oud en nieuw...

2x Kerst Cadeaupapier printables
4 Wenskaarten met Kerstspellen uit het Kerst met Ballenspel
Kerst met ballen cadeaulabels #1
Kleintje Kerstspel - Kusjeskaarten spelkaart
Kerstspel oefenbord

 

Hier vind je het aanmeldformulier...

Heb je zin in gezellige party games tijdens de Kerstvakantie?  Het leukste Kerstspel bestel je hier...

Bestellen, Volgen en Contact Info

Populaire Berichten

Advent Aftelkalender
Zoekplaatje met Kerstkaarten
Scandinavische Kerstharten
Wichtelen met wichtelkaartjes
Kerstwensen Memory
9x lieve cadeaulabels