Kerst met Ballen – Kleintje Kerstspel

Vrolijke party games voor de hele familie: een hele kerstvakantie lang feest!

“Heel lang geleden woonde er in de verre streek Lycië aan de Middellandse Zee een oude man die Nicolaas van Myra heette. Op een najaarsnacht teisterden harde stormen de streek. De regen stroomde met bakken naar beneden. Bliksemflitsen schoten door de lucht. Op een gegeven moment begon het zelfs hard te hagelen en te sneeuwen,zodat het hele land er wit en ijzig uitzag. Het was een verschrikkelijk noodweer. Het was deze nacht, dat er op de deur van Nicolaas van Myra werd geklopt…”

Lekker slapen na dit Sinterklaasverhaal

We vinden het allemaal heerlijk om voorgelezen te worden. Het werkt ontspannend voor je lijf en brein. Na alle feestelijkheden van pakjesavond en de opwinding die hiermee gepaard gaat, helpt een Sinterklaas verhaal ook bij weer rustig worden en lekker kunnen slapen.

Extra lekker als je dan ook nog verwend wordt met een pakjesavond massage…
Samen een mooie afsluiting van een van de gezelligste feesten van het jaar!

Sinterklaasverhaal voor kinderen met vragen

Voor kinderen kan het een traumatische ervaring zijn als ze erachter komen dat de goedheiligman niet bestaat. Maar dat hoeft niet. Alles hangt af van hoe je als ouder omgaat met ‘het grote geheim van de Sint’.

Ons brein verwerkt informatie beter via verhalen dan via logische redeneren. Voor een kinderbrein wat nog met één been in de magische periode leeft, geldt dit des te sterker. Hoe Nicolaas Sinterklaas werd is een fijn verhaal voor kinderen die met vragen rondlopen over Sint. Die misschien al wel doorhebben dat er iets niet klopt, maar die nog graag hartstochtelijk in hem willen geloven.

En daarna kun je het er samen over hebben. Waarmee ik bedoel dat je dan als ouder vooral een luisterend oor hebt. Als je kind een vraag stelt over Sinterklaas, beantwoordt deze dan met een wedervraag: “Wat denk je zelf?”

Je zult merken dat ze dan op geheel eigen wijze de logica van verklede Sinterklazen inzien en vrede hebben met de manier waarop we met elkaar dit feest jaarlijks vieren.

Lees ook: Geloof jij zelf in Sinterklaas of is het een grote leugen?
Hele fijne pakjesavond!

Wil je reageren? Dat kan hieronder. Dankjewel!

5 extra's in je sok plus een speciale verrassing met oud & nieuw?

Gedurende de adventtijd, van 1 tot en met 24 december, tref je dagelijks een cadeautje in de sok aan. Meld je aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt daarbij 5 extra kerstsok cadeautjes plus een speciale verrassing met oud en nieuw...

2x Kerst Cadeaupapier printables
4 Wenskaarten met Kerstspellen uit het Kerst met Ballenspel
Kerst met ballen cadeaulabels #1
Kleintje Kerstspel - Kusjeskaarten spelkaart
Kerstspel oefenbord

 

Hier vind je het aanmeldformulier...

Heb je zin in gezellige party games tijdens de Kerstvakantie?  Het leukste Kerstspel bestel je hier...

Bestellen, Volgen en Contact Info

Populaire Berichten

Advent Aftelkalender
Zoekplaatje met Kerstkaarten
Scandinavische Kerstharten
Wichtelen met wichtelkaartjes
Kerstwensen Memory
9x lieve cadeaulabels