Kerst met Ballen – Kleintje Kerstspel

Vrolijke party games voor de hele familie: een hele kerstvakantie lang feest!

Kusjesboek op zijn verlanglijst - mijn moederhart deed smelt...

“Braak!” was het eerste wat een van mijn (inmiddels volwassen) zonen zei, toen ik hem huppelig blij het nieuwste cadeautje voor de Kerstsok liet zien. Dat je Kerst het liefst met je dierbaren viert, oké, dat is normaal. Maar dat je kaarten kust voor iedereen die er dit jaar niet bij kan zijn…

De zonen doen aan trainen. Staan dagelijks hun spierbundels voor de spiegel met elkaar te vergelijken. Zijn jaloers op leeftijdsgenoten die al een volle baard kunnen laten staan. Zeggen dat mannenzweet heel sexy ruikt. De testosteron lijkt aan alle kanten hun poriën uit te spuiten. Dat een van hen ooit een kusjesboek en een heleboel knuffels (van het twee-armen-stevig-om-je-heen soort) bovenaan zijn verlanglijstje had staan, zijn ze straal vergeten.

Kusjesboek met lippenstift

Ik weet niet hoe jij zou reageren, maar mijn moederhart deed SMELT toen ik dat lijstje las. Een dierbare vriendin, een echte hartenvrouw, liet zijn wens in vervulling gaan. Namens Sinterklaas. Hij kreeg een klein handgemaakt boekje en een flinke lippenstift waarmee zijn vriendjes en vriendinnetjes een mooie kus konden achterlaten in het Kusjesboek. Wat ze helemaal niet ‘braak’ vonden. Alleen maar leuk.

Sentimentele druif

Dat was allemaal lang geleden. Toen de jongens helemaal bij je op schoot konden kruipen en ik ze later op de avond nog zelf slapend de trap op kon dragen. Toen hun stemmen minimaal een octaaf hoger klonken bij het zingen voor de schoen. Toen ze altijd lekker roken, ondanks het t-shirt waar wekenlang in gewoond werd voordat het een wasmand zag. Ontzettend lang geleden. Althans, zo voelt het nu.

Terwijl zij met de dag stoerder worden, ben ik langzaam aan het veranderen in een sentimentele druif. (Mijn moeder heeft me gerustgesteld. Het schijnt bij de leeftijd te horen. Zij zat ook om alles te grienen. “Tegen de tijd dat je 60 wordt, kan je weer zonder zakdoeken naar het journaal kijken.”) Kerst helpt wat dat betreft niet. De lichtjes, klokjes, kransjes. De sentimentele muziek. De romantische films. Dromen over een witte kerst. Ik zwelg erin. En ik vind het heerlijk!

Heerlijk kaarten kussen

Kusjeskaarten - geïnspireerd door het kusjesboek: voor iedereen die je dierbaar is maar niet bij je kan zijn deze KerstDus ik voel me nog altijd huppelig blij met het cadeautje dat vandaag in de Kerstsok zit. Geïnspireerd door het Kusjesboek ga ik mezelf vanmiddag trakteren op een mooie lippenstift en heerlijk kaarten kussen. Kaarten voor mijn lieve grootouders aan wie ik zulke fijne kerstherinneringen heb. Een kaart voor een bijzondere tante waar we onlangs afscheid van genomen hebben. En kaarten voor mijn liefste vriendinnen die er gelukkig nog wel allemaal zijn, maar niet bij ons met kerst.

Als je net als zoonlief ‘Braak!’ denkt terwijl je dit leest: jammer dan!

Vandaag kun je dus Kusjeskaarten downloaden uit de Kerstsok. Vandaag is namelijk voor moeders met smeltende harten, sentimentele druiven van alle leeftijden en kinderen die nog graag met lippenstift spelen.

Geniet ervan!

P.S. Ik hou nog steeds met heel mijn hart van mijn grote zonen. En ook fijn dat zij mij nu de trap op kunnen dragen als ik tijdens de film in slaap val… 😉

2 reacties op
“Kusjesboek en een heleboel knuffels”

Wil je reageren? Dat kan hieronder. Dankjewel!

5 extra's in je sok plus een speciale verrassing met oud & nieuw?

Gedurende de adventtijd, van 1 tot en met 24 december, tref je dagelijks een cadeautje in de sok aan. Meld je aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt daarbij 5 extra kerstsok cadeautjes plus een speciale verrassing met oud en nieuw...

2x Kerst Cadeaupapier printables
4 Wenskaarten met Kerstspellen uit het Kerst met Ballenspel
Kerst met ballen cadeaulabels #1
Kleintje Kerstspel - Kusjeskaarten spelkaart
Kerstspel oefenbord

 

Hier vind je het aanmeldformulier...

Heb je zin in gezellige party games tijdens de Kerstvakantie?  Het leukste Kerstspel bestel je hier...

Bestellen, Volgen en Contact Info

Populaire Berichten

Advent Aftelkalender
Zoekplaatje met Kerstkaarten
Scandinavische Kerstharten
Wichtelen met wichtelkaartjes
Kerstwensen Memory
9x lieve cadeaulabels