Kerst met Ballen – Kleintje Kerstspel

Vrolijke party games voor de hele familie: een hele kerstvakantie lang feest!

IJsvrij - zoveel sneeuw vraagt om een feestje

Ik ben zo gelukkig met al die sneeuw. Daar bovenop kregen de jongens ook nog eens ijsvrij. Wat een feest! Zodra de sneeuwvlokken beginnen te dwarrelen, borrelt er bij mij een totaal blij gevoel naar boven. Ik krijg een glimlach op mijn gezicht die er niet meer af gaat. Hoe meer sneeuw, hoe breder de grijns.

Muren van sneeuw

Ik vermoed dat het komt door echt hele goeie herinneringen aan veel sneeuw uit mijn jeugd. Toen ik kleuter was, verhuisden mijn ouders naar Canada. We woonden op het schiereiland Nova Scotia in een huis aan een meer. Dit ligt aan de oostkust van Canada, net iets ten noorden van New York. Daar is een koude in plaats van een warme golfstroom en in de winter kan de sneeuw echt metersdik vallen.

De eerste sneeuw valt vaak al in oktober. En na een sneeuwstorm zit iedereen echt een paar dagen vast tot de wegen uitgegraven zijn. Ik herinner me dat mijn vader dan ook een pad moest uitgraven van de voordeur naar de weg. Twee hoge witte muren flankeerden dit pad. En mijn broer en ik schepten driftig mee. Maar dan in de tuin: sneeuwhutten. Prachtig!

IJsvrij? Daar zou ik maar niet op rekenen

De eerste keer dat ik weer sneeuw meemaakte toen we eenmaal terug in Nederland waren, was diep teleurstellend. Het begon ‘s ochtends te sneeuwen toen mijn broertje en ik op school zaten. Tussen de middag kwamen we thuis om te lunchen. Er lag toen misschien net 2 centimeter. Blij keken we onze moeder aan: “Morgen ijsvrij zeker?”

“Daar zou ik maar niet op rekenen. Dit is Nederland. En hier valt niet vaak een dik pak sneeuw.”

Ze kreeg gelijk. Een paar uur later was de bui al overgedreven. Toen we die middag van school naar huis liepen, staken de groene sprieten nog parmantig uit het sneeuwdek. Was dit alles?! Helaas dus wel. Voor zover ik me kan herinneren, is het die winter niet goedgekomen. Het duurde nog enkele jaren voor Koning Winter ons land met een serieus bezoek vereerde…

Zoveel sneeuw vraagt om een feestje

Afgelopen weekend draaide ik regelmatig een vreugdedansje in de sneeuw. Ik werd er vrijdagavond enigszins door overvallen toen ik de supermarkt uitliep. Binnen een half uur het hele parkeerterrein strak wit? Joepie! Het hele weekend was het raak. En vandaag valt er nog veel meer sneeuw. Dat vraagt om een klein feestje:

Kerst met Ballen Actie IJsvrij: 3,- korting op het spel

In mijn (Sint) webwinkel kun je de actiecode verzilveren: https://www.kerstmetballenspel.nl/actie-ijsvrij

Ondertussen is het een puinhoop in Nederland dankzij diezelfde sneeuw. Gelukkig hoeven wij de deur niet uit. Maar ik heb het te doen met iedereen die vandaag op pad op moet. Ik hoop dan ook van harte dat iedereen weer heelhuids thuiskomt.

Be safe en geniet van het witte weer!

Wil je reageren? Dat kan hieronder. Dankjewel!

5 extra's in je sok plus een speciale verrassing met oud & nieuw?

Gedurende de adventtijd, van 1 tot en met 24 december, tref je dagelijks een cadeautje in de sok aan. Meld je aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt daarbij 5 extra kerstsok cadeautjes plus een speciale verrassing met oud en nieuw...

2x Kerst Cadeaupapier printables
4 Wenskaarten met Kerstspellen uit het Kerst met Ballenspel
Kerst met ballen cadeaulabels #1
Kleintje Kerstspel - Kusjeskaarten spelkaart
Kerstspel oefenbord

 

Hier vind je het aanmeldformulier...

Heb je zin in gezellige party games tijdens de Kerstvakantie?  Het leukste Kerstspel bestel je hier...

Bestellen, Volgen en Contact Info

Populaire Berichten

Advent Aftelkalender
Zoekplaatje met Kerstkaarten
Scandinavische Kerstharten
Wichtelen met wichtelkaartjes
Kerstwensen Memory
9x lieve cadeaulabels