Kerst met Ballen – familiespel

Met een boom vol vrolijke kerstspelletjes is het de hele vakantie feest!

Een kerstsok vol cadeautjes…

Voor iedereen een kerstsok vol cadeautjes...

Als de Sint in het land is, mag je je schoen voor de haard zetten. En met Kerst hangen we een kerstsok aan de schouw!

Dit kerstkaarten zoekplaatje is voor je kind, terwijl je zelf wellicht druk bezig bent met de laatste voorbereidingen voor het Kerstfeest. Opdracht: zoek de 10 verschillen.

Zoekplaatje helpt beelddenkers met leren lezen

Behalve dat het leuk is om te doen, is dit een goede oefening in kijken voor kinderen die beelddenken en helemaal voor beelddenkers met dyslexie. Een beelddenker kijkt namelijk vooral naar het grote geheel – het totale plaatje – en heeft weinig oog voor details. Dit zijn de kinderen die vaak radend lezen.

Een kind wat radend leest, herkent een woord in eerste instantie aan hoe het eruit ziet. De letters worden niet echt gezien. Bij het lezen van een verhaal gaat dat vaak goed, want dan heeft het houvast aan de context. Zo zullen deze kinderen het woord ‘boom’ makkelijk ontcijferen wanneer het verhaal zich afspeelt in het bos. Bij het lezen van losse woorden vallen ze veelal door de mand. Dan kunnen ze ‘boon’ als ‘boom’ lezen bijvoorbeeld.

Oefenen met waarnemen van details

Voor deze kinderen is het belangrijk om te oefenen met het waarnemen van details. Er zijn veel leuke spelletjes en oefeningen die je hiervoor kunt gebruiken. Dit kerstkaarten zoekplaatje waarbij je de 10 verschillen moet zoeken bijvoorbeeld. Behalve dat je kind details leert herkennen, worden ook nog eens de oogspieren getraind!

Dit is het laatste advent cadeautje in de kerstsok van dit jaar. Er komt nog een speciale verrassing voor alle nieuwsbrief abonnees met oud & nieuw. Meld je voor de nieuwsbrief aan als je deze ook wilt ontvangen, want deze verrassing wordt alleen per email verstuurd.

Ik wens je een hele fijne Kerst met hartverwarmende momenten waar je later met veel plezier aan zult terugdenken.

Fijne feestdagen!


5 extra's in je sok plus een speciale verrassing met oud & nieuw?

Gedurende de adventtijd, van 1 tot en met 24 december, tref je dagelijks een cadeautje in de sok aan. Meld je aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt daarbij 5 extra kerstsok cadeautjes plus een speciale verrassing met oud en nieuw...

Links onderaan deze pagina vind je het aanmeldformulier...

Heb je ook zin in een supergezellige Kerstvakantie? Kerst met Ballen bestel je op Bol.com...

Blijf op de hoogte!

Kerstspel Nieuwsbrief

Koop Kerst met Ballen bij bol.com